Detta är en gästartikel skriven av Erik Bergman.

Jag är 23 år och det är inte så jättelänge sedan som jag tog studenten. Jag har aldrig haft ett riktigt jobb men jag har klarat mig bra ändå. Under några år försörjde jag mig som pokerspelare och de senaste åren har jag spenderat med att bygga hemsidor sittandes nere på medelhavsön Malta.

Jag fascineras lite av att det är så många unga som går hemma efter studenten och som inte lyckas få något jobb. Jag vet inte om det är för att det inte finns några jobb, för att de inte söker några jobb eller om det är för att de är för fina för de jobben de kan få. Det spelar egentligen inte så stor roll, det jag fascineras över är att de inte blir så otroligt rastlösa av att gå hemma att de börjar klättra på väggarna.

Jag har flera bekanta som förvisso är några år yngre än mig men som varit arbetslösa sedan studenten. De lever på sina föräldrar och de har knappt råd att unna sig en hyrfilm på fredagskvällen, det är till dem jag skriver den här bloggposten!

Vem som helst kan tjäna lite extra slantar

Att tjäna pengar på internet är i dagsläget ganska lätt. Det mesta handlar om att få tummen ur stjärten och komma igång. Du kommer högst sannolikt ha en väldigt liten timlön från början men du ska vara direkt korkad för att inte lyckas tjäna några pengar alls. Går man bara hemma hela dagarna så har man ju trots allt hur mycket tid som helst.

Börja med att tänka ut ett ämne som du tror man kan tjäna pengar på eller något du är väldigt intresserad av. Helst ska man lyckas kombinera de båda men till just den här uppgiften är det bättre att ta något man kan tjäna pengar på än något man faktiskt brinner för. Behöver du inspiration så kan du gå in på tex affiliatenätverket tradedoubler.com och kolla vilka samarbetspartners de har. Alla dessa samarbetspartners kan nämligen du samarbeta med och tjäna pengar på.

Ett exempel kan vara min hemsida om visitkort. Det är en otroligt enkel sajt om ett ganska tråkigt ämne. Ett annat exempel kan vara min sajt om billiga bilförsäkringar, ett ämne där det finns mer pengar men där konkurrensen är betydligt svårare så det lämpar sig kanske inte så bra som ditt allra första projekt.

När du väl valt ut ett ämne så går du till någon av alla gratis bloggportaler, personligen rekommenderar jag wordpress.com, och registrerar ett passande namn. Till exempel visitkort.wordpress.com och sen fyller du ett par sidor med lite text.

Nästa steg är att få hemsidan att synas i google. Här handlar det mycket om att lyckas få andra hemsidor att länka till din hemsida. Ett enkelt tips är att söka efter ”hur får jag inlänkar” eller liknande i google så hittar du säkert bra guider till hur du gör detta på ett smidigt sätt. Det här steget blir du aldrig riktigt klar med, ju fler länkar du har, desto bättre är det! Det viktigaste av allt här är att ta tålamod, google må vara väldigt snabba när du söker men när det kommer till att synas i google kan det ta väldigt lång tid innan du ser resultat.

Det sista steget är att lägga in annonser på din nya hemsida. Det kan du antingen göra genom ovan nämnda tradedoubler eller andra affiliatenätverk. Googles annonstjänst Adsense brukar även användas av många men personligen avråder jag från denna då det är helt omöjligt att nå deras kundtjänst och att de kan få för sig att stänga ner ditt konto utan förvarning.

Nu har du en liten enkel guide. Har du hur mycket tid som helst att jobba med så är jag helt övertygad om att du kommer kunna tjäna några tusenlappar i månaden inom en snar framtid! Hur stor skillnad skulle det göra i plånboken?

Relaterade sökord: , , , , , , , , ,